Építkezik, felújít és a használatbavétel 2021. június 30. utánra esik? Akkor az Ön épületének is a jogszabály szerint a 7/2006 TNM rendelet 6. mellékletének kell megfelelni, azaz legalább „közel nulla energiaigényű”-nek kell lennie!

Amennyiben nem csak a „BB” kategória elérése a cél a tanúsításkor, akkor nem elég hőszivattyúval és napelemmel rendelkeznie az ingatlannak, hanem ezekhez még rendelkezni kell egy külső hőmérséklet érzékelővel és helyiségenkénti fűtésszabályzással is.

Talán azt gondoljuk, hogy megoldható a fenti kritérium szobánként egy termosztát és egy szelepmozgató motor felszerelésével, de akkor még mindig nem vettük figyelembe a külső hőmérsékletet, amit minden termosztáthoz már bonyolult és költséges lenne kiépíteni.

Ezen feladatok elvégzésére is tökéletes választás egy „okos otthon” kiépítése!

Én jobban szeretem az épületautomatika elnevezést, mivel az „okos otthon” a köznyelvben általában a telefonról vezérelhetőséget jelenti, ami messze nem összehasonlítható egy olyan rendszerrel, amely képes tanulni a szokásaink alapján és az előre beállított programokat adaptálni a környezet és a mi igényeink alapján, így növelve a komfort érzetünket és elvégezve a napi rutinokat amivel időt és pénzt spórolhatunk.

Ha több mint egy „okos otthont” szeretne, az EastVill-t keresse!